Jornada Gastronòmica: El Cacau |
|
|
Jornada Producte: Cacau 23 de Gener
OBJECTIU: * Conèixer l'origen del cacau. (http://www.observatoriodelcacao.com/origen/) * Aprendre el procés d'elaboració i varietat del producte.
COM HO FAREM? Els alumnes trobaran la exposició del producte al menjador. Veuran una taula amb estovalles i les diferents varietats del producte. Es farà una breu explicació sobre l'origen del producte i les diferents maneres de trobar-lo. Àpat especial: En el menú hi haurà presència de Xocolata. - 1r: Crema de carbassa
- 2n: Fricandó/pollastre amb salsa de Xocolata
- Guarnició: Cuscus
- Postres: Plàtan banyat amb Xocolata
SERVEI
Comentarem la taula abans de realitzar l'àpat. Així com també una breu explicació d'on provés i quines opcions tenim en el mercat. Contextualització: Preservar el planeta terra: el cacau prové d'un arbre, el Theobroma (nom científic). La desforestació dels boscos i l'elevat consum del producte posen en perill el futur del cacau i el medi ambient. Després de l'àpat, cada grup d'infants amb el seu monitor, realitzarà un collar Maya com a símbol de la primera civilització en cultivar i consumir el cacau.
 |
 |
|
|
|
|