93.798.13.87   a8021235@xtec.cat    C/Llauder, 30. Mataró.                  [moodle]      Alexia
L'ESCOLA DIVINA PROVIDÈNCIA PREMIADA ENTRE LES MILLORS ESCOLES STEAM D'ESPANYA
L’escola Divina Providència ha estat seleccionada entre les 11 millors escoles d'Espanya en obtenir el certificat STEAM Plata. No hi ha cap escola amb un reconeixement per sobre al que hem obtingut. Només onze centres educatius a nivell nacional han aconseguit en el 2022 el Certificat STEAM Reference School, nivell Plata, entre aquests onze es troba la nostra escola, pel seu desenvolupament i integració de la Innovació Educativa amb l’enfocament STEAM (Science + Technology + Engineering + Art + Mathematics) al currículum de les tres etapes educatives (infantil, primària i ESO).

Us volem informar d’una gran notícia. L’escola Divina Providència ha estat seleccionada entre les 11 millors escoles d'Espanya en obtenir el certificat STEAM Plata.

Només onze centres educatius a nivell nacional han aconseguit en el 2022 el Certificat STEAM Reference School, nivell Plata, entre aquests onze es troba la nostra escola, pel seu desenvolupament i integració de la Innovació Educativa amb l’enfocament STEAM (Science + Technology + Engineering + Art + Mathematics) al currículum de les tres etapes educatives (infantil, primària i ESO).

En educació, l’enfocament STEAM garanteix el desenvolupament d'un coneixement transversal, en què els continguts de cadascuna d'aquestes branques es treballa de manera interdisciplinària per garantir un aprenentatge contextualitzat i significatiu. Per exemple, resulta més atractiu descobrir els principis bàsics del moviment a través de mecanismes simples d’un robot que aprendre'ls llegint la teoria en un llibre de text amb algun exemple descontextualitzat per l’alumnat.

Aquesta certificació està avalada per importants empreses en tecnologia i educació com: Edelvives, Samsung, Intel, Dell, Advanced Education, Acadèmia d'Inventors, Fundació Edelvives, i Universitat de Saragossa (Escola d'Enginyers), i premia la implementació de la cultura STEAM dins del propi projecte educatiu del centre, i reconeix l'esforç, la trajectòria i la projecció de centres educatius en el món STEAM.Per nosaltres, és una gran satisfacció estar entre els 11 centres d'Espanya en la categoria Plata per a aquesta certificació STEAM, reconeixement que arriba després d'un gran esforç de la comunitat educativa de l’escola. El nostre projecte STEAM és motivant per l’alumnat i permet assolir uns aprenentatges més significatius quan es treballen les ciències, la tecnologia i les matemàtiques de manera pràctica i manipulativa. Sota la nostra idea d’ENSENYAR PERQUÈ L’ALUMNAT APRENGUI MÉS I MILLOR dotem el nostre alumnat de les competències necessàries per desenvolupar els reptes del futur, on la pedagogia i la innovació en benefici de l’alumnat.

El nostre enfocament STEAM sorgeix després d’un procés d’anàlisi i reflexió sobre les capacitats, habilitats i competències que volem que tingui l’alumnat de l’escola al finalitzar l’etapa de l’ESO per desenvolupar-se en un món tecnològic amb canvis constants. Finalitzada aquesta primera fase i ordenades les prioritats fem una programació/planificació des de P3 fins 4t ESO, sempre tenint en compte que aquesta planificació ha de ser dinàmica perquè la tecnologia evoluciona molt ràpid i cal adaptar-nos cada any a aquests canvis tecnològics i educatius. Finalment, tot això, ens obliga a un canvi metodològic progressiu, amb un treball interdisciplinari, que afavoreix el desenvolupament competencial, l’aprenentatge col·laboratiu i en equip, el pensament lògic i crític, el pensament computacional, la metodologia de recerca, el desenvolupament creatiu i circular, a més de promoure les vocacions científiques i tecnològiques de tot l'alumnat.
 Projectes STEAM realitzats a l’escola Divina Providènciaeducació Infantil, els projectes ABP (Aprenentatge Basat en Problemes o reptes) amb KUBO d’Edelvives (amb material de robòtica adaptat per l’alumnat d’infantil i cicle inicial) i iniciació al joc d’escacs (on hi ha una continuïtat a primària augmentant el seu nivell d’expertesa) on potenciem la concentració i a pensar quina és la millor solució davant d’un problema.

primària, desenvolupem projectes de robòtica educativa amb el material de LEGO WEDO (cicle mitjà) i LEGO SPIKE (cicle superior), a més de realitzar setmanalment experiments científics on treballem el mètode científic en tota l’etapa de primària i la gamificació en les matemàtiques per mitjà de l’app de Baula.

A l’ESO, treballem la robòtica educativa amb el material de LEGO MINDSTORMS, la creació de pàgines web i d’apps per a tauletes i mòbils, fem un treball 100% pràctic a l’aula de tecnologia fent maquetes circuits elèctrics i en el laboratori fent la part pràctica de biologia, física i química del que es treballa a l’aula.
A més, l’escola mostra el seu compromís amb la ciutat de Mataró (sota el lema “Decidim avui, la ciutat de demà”) i el medi que l’envolta amb un treball competencial durant tot el curs dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Seguim treballant per donar la millor educació i aprenentatges pels vostres fills/es.
 
 

Creat per Duma interactiva

Escola Divina Providència
C/Llauder, 30. Mataró.
93.798.13.87
a8021235@xtec.cat
Avís legal