93.798.13.87   a8021235@xtec.cat    C/Llauder, 30. Mataró.                  [moodle]      Alexia
Vela
PROJECTE VELA
El projecte vela a l’Educació Primària el treballem com un projecte interdisciplinari als cursos de 5è EP i 6è EP. Aquest projecte consta de treballar la vela lleugera i els valors de l’esport. El duem a terme al llarg de  7 setmanes amb sessions d’1 hora i 30 minuts. 
Al ser un projecte interdisciplinari treballem diferents àrees com la llengua catalana, castellana i anglesa, matemàtiques, coneixement del medi natural i social i visual i plàstica. 
A més, els grups de 5è EP i 6è EP elaboren maquetes, el grup de 5è EP d’un vaixell amb material reciclat i el de 6èEP de la rosa dels vents. 
Els continguts principals que es treballen són:
  • Neteja, ordre, manteniment i estalvi dels materials i linstrumental.
  • Utilització de la lupa binocular per l’observació de petits organismes o part d’ells.
  • Observació i descripció d’alguns éssers vius i de la seva interacció amb el medi.
  • Relació entre funcions vitals i estructura d’alguns animals, plantes i fongs.
  • Biodiversitat i sostenibilitat.
  • Fases d’investigació.
L’escola aposta per aquest projecte perquè creu que essent una ciutat mediterrània i amb un port esportiu ben a prop, ha de donar l’oportunitat a l’alumnat de conèixer un esport minoritari. 
 
Als cursos de segon, tercer i quart de l’ESO les activitats de vela formen part de la matèria d’educació física. Durant set sessions els alumnes tenen la possibilitat de treballar aspectes tècnics de vela, caiac, paddle surf i windsurf en diferents nivells. El treball també porta implícit continguts de coneixement del medi, sostenibilitat i sobretot valors com el treball en equip. 
Aquesta experiència pot tenir continuïtat, els alumnes de 4t d’ESO si volen tindran la possibilitat de realitzar com a activitat extraescolar la preparació per l’accés al cicle formatiu de monitor de vela.
Si voleu més informació del Projecte podeu clicar el següent enllaç Presentació Projecte Vela
 

 
 
 

Creat per Duma interactiva

Escola Divina Providčncia
C/Llauder, 30. Mataró.
93.798.13.87
a8021235@xtec.cat
Avís legal